Uspešno organizovan međunarodni sastanak u okviru Horizont Evrope projekta „EdTech Talents“ na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu


07.05.2024. - 10:25 

U periodu od 17. do 19. aprila organizovan je trodnevni sastanak u okviru Horizont Evrope projekta „EdTech Talents“ na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Prva dva dana sastanka su realiovana u prostorijama FTNa, kao i Naučno-tehnološkog parka Novi Sad.

Tokom prvog dana sastanka organizovane su radionice koje su se odnosile na napredak projekta, a na sastanku su pored predstavnika FTNa učestvovali partneri iz akademske zajednice Univerzitet u Talinu (Estonija) kao koordinator projekta, Univerzitet Rey Juan Carlos (Španija), Univerzitet Bielefeld (Nemačka) i Univerzitet Johanes Kepler (Austrija). Partneri iz privrede koji su učestvovali na sastanku su MatheArena (Austrija), BlinceG (Nemačka), kao i Lurtis Rules (Španija). Pored spomenutih učesnici na sastanku su i sledeće stručne organizacije: MTU EdTech (Estonija), Asocijacija EdTech preduzeća (Mađarska) i Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan (Srbija). Na kraju prvog dana se ispred ERA TalentsPO obratio gospodin Vsevolod Samokhvalov, dok su se onlajn na sastanku priključili predstavnici drugih ERA Talents projekata.

Drugi dan projekta je otvorio prof. dr Milan Vidaković pozdravivši sve prisutne ispred Fakulteta tehničkih nauka, a potom je dan prošao u radionicama i prezentacijama realizovanim od strane Jelene Stanarević ispred Inovacionog fonda Republike Srbije, potom prof. dr Mladena Radišića i na kraju dr Miljana Vasića. Nakon toga je sastanak nastavljen u prostorijama Naučno-tehnološkog parka Novi Sad, gde je sve prisustne pozdravio dr Vladimir Todorović, a potom su održane prezentacije od strane prof. dr Milana Bjelice i Dunje Jusufovski.

Treći dan projekta je nastavljen na konferenciji „Digitalno obrazovanje“ u Beogradu, na kojoj je učestvovalo više od 4000 učesnika, a gde su partneri iz projekta „EdTech Talents“ aktivno učestvovali u radionicama, predavanjima kao i u panelu pon nazivom „EdTek u Evropi: kako premostiti jaz između privrede i akademske zajednice“. Nakon sastanak nastavlja se sa realizacijom projektnih aktivnosti, gde se prve naredne odnose na proces izveštavanja nakon prve godine realizacije projekta.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.